Papendrecht Magazine

Gluren bij de buren!

Het is voor ons als maker van dit magazine maar ook voor jou als lezer altijd interessant wat gebeurd er nou over de grens van Papendrecht? Niet alleen uit nieuwsgierigheid of om iets naar Papendrecht te halen. Soms zijn er winkels, evenementen of bezienswaardigheden alleen van toepassing in het desbetreffende dorp of stad! Zo heeft ons naastgelegen dorpen zoals Alblasserdam haar molens en Sliedrecht haar Baggermuseum.

Deze keer nemen we een kijkje in...

Sliedrecht!
Het dorp met een rijke geschiedenis in het baggeren.

Het Nationaal Baggermuseum

Daar moet je eens geweest zijn

In een prachtig historisch pand aan de Molendijk in Sliedrecht vindt u het Nationaal Baggermuseum. Dit museum is uniek in de wereld en biedt u gelegenheid kennis te maken met het heden en het verleden van het baggerbedrijf, in de bakermat Sliedrecht.

Historische en moderne modellen van baggervaartuigen vormen de kern van de vaste opstelling. Deze worden aangevuld door een fantastische verzameling oude prenten, foto’s en tekeningen. Bovendien zijn er door het museum heen opgebaggerde voorwerpen te vinden, van kanonskogels tot
pijpenkoppen. De filmzaal biedt toegang tot een brede collectie films van baggerwerkzaamheden, vanaf de Zuiderzeewerken tot aan Dubai en het Palmeiland.

In het Nationaal Baggermuseum is voor jong en oud van alles te beleven. We zien u graag komen.
www.nationaalbaggermuseum.nl

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Contact

Heeft u een vraag met betrekking tot het Papendrecht Magazine of u wilt graag adverteren? Dan kunt u ons bellen, mailen of het formulier invullen.
Wij nemen dan contact met u op.

Stel een vraag

Versturen

© BuroW&P

Delen