Papendrecht Magazine

Bib Gourmand onderstreept prijs/kwaliteit van Bistro de Ertepeller

Bistro de Ertepeller bewijst kwaliteit te leveren. Chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg wisten met hun zaak bij het drierivierenpunt in november een Bib Gourmand te veroveren. Deze reikt Michelin uit aan restaurants met een kwaliteitskeuken die een driegangenmenu van maximaal 37 euro bieden. 

De jonge ondernemers en geboren Papendrechters Arjan en Mark willen hun gasten culinair verwennen met smaakvolle gerechten, gastvrijheid en mooie wijn-spijs combinaties, de wijnkaart biedt bijvoorbeeld ruim 170 wijnen. Hun zaak bestaat uit een gastronomisch restaurant en een bistro met wijnbar. De keuken van het restaurant staat voor meer ver­fijnde bereidingen, qua entourage is de bistro wat vlotter en toegankelijker. ‘Maar het eten is minstens zo lekker’, stelt gastheer Mark.

De prestatie is geen toeval, zo werkte Arjan in de keuken van sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en was hij twee jaar keukenchef bij twee sterrenrestaurants. Mark deed internationale werkervaring op bij Hilton Hotels in onder meer Canada, Antwerpen en Rotterdam. Met de Bib Gourmand onderscheidt Michelin zaken met een voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding. De Ertepeller is één van de twintig nieuwe restaurants in Nederland die de onderscheiding dit jaar kreeg en is het enige restaurant in de Drechtsteden in bezit van een Bib Gourmand.  

Negentien zaken raakten hun Bib Gourmand kwijt. In totaal hebben nu 135 restaurants in Nederland het predicaat. Bib is overigens een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelin bandenmannetje. ‘Wij zijn enorm trots op ons team en danken al onze lieve gasten voor hun support!’, was de reactie van Arjan en Mark.

Ook de gemeente Papendrecht is trots. ‘We hebben al jaren allerlei voorzieningen op uiteenlopende gebieden die bovengemiddeld van kwaliteit zijn, denk aan het theater of sportvoorzieningen. Nu laat de Ertepeller zien dat Papendrecht ook op culinair vlak veel te bieden heeft en dat het alleen daarom al de moeite waard is een bezoek te brengen aan onze gemeente. We wensen de Ertepeller veel succes om deze onderscheiding de komende jaren te behouden en  wellicht zelfs uit te bouwen.’

Contact

Heeft u een vraag met betrekking tot het Papendrecht Magazine of u wilt graag adverteren? Dan kunt u ons bellen, mailen of het formulier invullen.
Wij nemen dan contact met u op.

Stel een vraag

Versturen

© BuroW&P

Delen