Papendrecht Magazine

Kinderen en jongeren komen met
leuke ideeën voor Papendrecht

Papendrecht telt zo’n 8.000 kinderen tussen 0 en 23 jaar. De gemeente heeft een aantal van hen gevraagd wat zij belangrijk vinden om fijn op te groeien in Papendrecht, wat ze zelf kunnen bijdragen en wat ze van anderen vragen. 

Samen met de Stichting Open Limonade, gespecialiseerd in jongeren betrekken bij gemeentelijk beleid, gingen kinderen aan de slag. Hun ideeën mochten ze in de raadzaal aan de burgemeester en de wethouder presenteren. Er kwamen veel leuke plannen naar voren die het verdienen om uitgevoerd te worden.

Zo werden ideeën besproken om een filmpje te maken over discriminatie, om een hangplek met sportfaciliteiten te maken of een buurthuis waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. Sommige ideeën worden al snel uitgevoerd. Zoals een fietstocht met de burgemeester om oversteekplaatsen en verkeerssituaties aan te wijzen die kinderen gevaarlijk vinden, om zo de veiligheid te verbeteren. Jongeren konden ook al meedenken over een ludieke actie om het beeld van (hang)jongeren
te verbeteren. Verder gaat een groepje kinderen en jongeren samen met de gemeente en jongerenwerkers brainstormen over nieuwe manieren van communiceren met de gemeente, bijvoorbeeld via Instagram of Snapchat.

Contact

Heeft u een vraag met betrekking tot het Papendrecht Magazine of u wilt graag adverteren? Dan kunt u ons bellen, mailen of het formulier invullen.
Wij nemen dan contact met u op.

Stel een vraag

Versturen

© BuroW&P

Delen